Koordinatör

Prof. Dr. Banu Manav

Proje Ekibi

• Doç. Dr. Konca Şaher (Danışman, Akustik)
  • Dr. Öğr. Üyesi Ayhan Enşici (Danışman, Endüstriyel Tasarım)
  • Dr. Öğr. Üyesi Sabri Gökmen (Danışman, Mimari Sayısal Tasarım)
  • Zeynep Acırlı, PhD Candidate
  • Zainab Nadher Abdulridha Al-Rubaye, Undergrad Student

Araştırma Konusu

Ülkemizde yaratıcı endüstrilerin tasarım sektöründeki ağırlığının artırılmasına yönelik, İstanbul’da tasarım faaliyeti gösteren ve tasarım merkezi olmuş işletmelerde iç mimarlık tasarımı genel çerçevesi altında, aydınlatma-akustik-kanıta dayalı tasarım özel uzmanlık alanında, katma değeri yüksek tasarım geliştirilmesine katkı sağlamak; üniversite, kamu ve özel sektör işbirliği ile somut projeler geliştirilmesini ve bilgi transferini sağlayacak ortak kullanım alanlarını geliştirerek işlevsel hale getirmek. Ülkemizde yaşam ve hizmet kalitesini artıracak proje ve tasarımlar için  arayüz yapılarının geliştirildiği ve çoklu disiplinler için hizmet modellerinin sunulduğu bu merkezde yer alan ölçüm cihazlarıyla deneysel ve uygulamalı bilimsel çalışmalar yapmak, proje kapsamındaki konularda literatüre katkı sağlamak.