İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümümüzde Yeni İsimler

1 Eylül 2021

Yeni eğitim-öğretim yılında İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümümüze iki yeni isim katıldı.

Cemre Orhan, Misafir Öğr. Gör.

Cemre Orhan, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı lisans (2017) ve yüksek lisans (2019) eğitimini Bilkent Üniversitesi’nde tamamladı. Florida International University tarafından düzenlenen “Design for Elderly” temalı atölye çalışmasında birincilik ödülü aldı (2017).

Bilkent Üniversitesi’nde doktora eğitimine devam eden Orhan’ın uzmanlık alanı, işitsel peyzajdır. Bu alanda uluslararası yayınlara makale ve konferans yazılarıyla katkıda bulunmuştur.

2018-2019 yılları arasında Bilkent Üniversitesi’nde Öğretim Asistanı, 2020-2021 yılları arasında İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. Akademik kariyerinin yanı sıra farklı ölçekte tasarım çalışmaları bulunmaktadır.

Hakika Sezgin, Misafir Öğr. Gör.

Hakika Sezgin, mimarlık alanında lisans derecesini 2007 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde, yüksek lisans derecesini 2010 yılında aynı üniversitede Çevre Kontrolü ve Yapı Teknolojisi programında tamamlamıştır. Akademik alanda İstanbul Bilgi Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi’nde (2016-2021) yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak dersler vermiştir.

Profesyonel alanda birçok mimari projenin tasarım, uygulama ve şantiye süreçlerinde yer almıştır. Akademik ve profesyonel anlamda edindiği bilgilerden yola çıkarak yer aldığı projelerde, her projeyi kendi performansı ve gereklilikleri içinde değerlendirmiş ve bu ilkeler doğrultusunda yenilikçi mimari çözümler üretmeyi hedeflemiştir.

Binalarda ses yalıtımını sağlamaya yönelik yapı elemanı ve detay tasarımı, akustik performans değerlendirmesi ve hacim akustiği konularında akustik danışmanlık vermiştir. Türk Akustik Derneği bünyesinde açılan D1 tipi Bina Akustiği sertifika programlarında eğitmen olarak yer almakta ve eğitim koordinasyonu desteği vermektedir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.